Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Родовища планується переоцінювати в міру необхідності

28 листопада 2017, 12:06
244
0
Реклама

Положення про порядок проведення державної експертизи та оцінки запасів корисних копалин, затверджене постановою КМУ від 22.12.94 № 865, визначає, у яких випадках користувачі надр зобов'язані проводити повторну державну експертизу й оцінку запасів родовищ. Два випадки ґрунтуються на критеріях, пов'язаних з експлуатацією родовища, а один є просто календарним: «через кожні п'ять років експлуатації ділянки надр». Його і запропоновано виключити.

У пояснювальній записці до проекту змін у постанові № 865 йдеться, що на сьогодні ця вимога є необґрунтованою і технічно невиправданою. Крім того, вона суперечить положенням інших підзаконних НПА, які встановлюють, що процедури повторної геолого-економічної оцінки й оцінки родовищ корисних копалин повинні проводитися виключно у зв'язку зі зміною якісних чи кількісних показників внаслідок добувних або додаткових геологорозвідувальних робіт.

Якщо запропоновану зміну буде прийнято, то підприємства позбавляться істотних організаційних і грошових витрат на «календарну» переоцінку. За оцінкою Мінекономрозвитку, таких підприємств в країні близько 2800.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини