Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив низку нововведень у сфері безпеки дорожнього руху

27 листопада 2017, 13:51
215
0
Реклама

Кабмін постановою від 10.11.2017 № 885 змінив порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Тепер посвідчення водія, видане уперше, буде дійсне протягом двох років і його власникові забороняється їздити швидше 70 км/год. Причому таке обмеження - не нововведення, оскільки ПДР і раніше передбачали, що перші два роки після отримання прав водій не має права перевищувати вказаний ліміт.

Після закінчення двох років обмін посвідчення проводитиметься без повторного складання іспитів (за умови, якщо водій за цей час допустив не більше двох адмінправопорушень у сфері безпеки дорожнього руху; інакше для отримання нових прав доведеться знову складати іспити). Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше, і позбавленим права на управління ТЗ, не здійснюється - для відновлення такого права потрібне отримання нового посвідчення.

Крім того, постановою Кабміну від 10 листопада 2017 року № 883 з 1 січня 2018 року зменшено максимально дозволену швидкість у населених пунктах із 60 до 50 км/год. Також, під'їжджаючи до кругового перехрестя, важливо пам'ятати про нещодавні зміни, що торкнулися правил їх проїзду. Тепер виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрям руху не визначено дорожніми знаками або розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямі справа.

Крім того, змінено правила руху на нерегульованих перехрестях. На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний поступитися дорогою ТЗ, що наближається справа, окрім перехресть із круговим рухом. Цим правилом повинні керуватися між собою і водії трамваїв. Також трамвай не має переваги перед нерейковими транспортними засобами на перехрестях із круговим рухом. Нагадаємо, що перехрестя з круговим рухом має бути позначене відповідним дорожнім знаком.

Крім вказаних змін, автомобілістам варто чекати посилення адмінвідповідальності за порушення ПДР і нових підходів до оформлення адмінматеріалів, зокрема фотофіксації. Відповідні зміни до КпАП вже підготовлено, і незабаром їх розгляне Парламент.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини