Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кількість зупинених податкових накладних у добросовісних платників податків обіцяють зменшити

22 листопада 2017, 11:51
172
0
Реклама

У Державній фіскальної службі анонсували зменшення кількості зупинених податкових накладних для добросовісних платників податків. Це має відбутися за рахунок недавніх змін у системі оцінки ризиків (СМКОР), що також має усунути можливість реєстрації схемного кредиту за рахунок маніпуляції з товарами.


Нагадаємо, 17 листопада набули чинності зміни в критеріях оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Змінами було впроваджено автоматичне прийняття таблиці платника податків для підприємств з податковим навантаженням понад 2 % і градація рівня ризикового товару залежно від зазначеного податкового критерію.


Під градацією розуміється те, що залежно від податкового навантаження платники податків мають відповідний відсотковий рівень ризикового товару. Тобто при збільшенні значення податкового навантаження рівень ризикового товару також збільшується. Крім того, було передбачено зупинення реєстрації розрахунків коригування на зміну вартості товарів більш як у два рази або зміна номенклатури товарів/послуг.


Фіскали пояснили, що якщо, наприклад, у платника податків значення податкового навантаження становить 0,03, його допустимий відсотковий рівень ризикового товару повинен бути не більше 75 %. Для платника податків з податковим навантаженням 0,01 такий допустимий рівень становить не більше 40 %. У разі перевищення відсоткового рівня ризикового товару податкова накладна потрапляє до зони ризику, і її реєстрацію може бути зупинено.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини