Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформу інфраструктури може доповнити новий залізничний закон

22 листопада 2017, 09:01
160
0
Реклама

У розпал парламентського обговорення законопроекту про внутрішній водний транспорт група депутатів зареєструвала новий проект закону з інфраструктурної сфери, що претендує на не меншу увагу. Законопроект № 7316 від 17.11.2017 «Про залізничний транспорт України» покликаний створити ефективне конкурентне середовище на ринку залізничних перевезень з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, у межах Угоди про асоціацію. Це має підвищити інвестиційну привабливість галузі і забезпечити інтеграцію національної інфраструктури в єдину європейську залізничну систему.

Законопроект передбачає створення нової моделі ринку залізничних перевезень, аналогічної європейським транспортним системам. У зв'язку з побудовою нової структури взаємин на залізничному транспорті автори законопроекту запропонували закріпити основні вимоги, обов'язки та права оператора інфраструктури, перевізника, права й обов'язки пасажира, норми з управління об'єктами інфраструктури, основні вимоги до рухомого складу й основи діяльності операторів залізничного рухомого складу. Також законопроект установлює принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що стосується всіх осіб, зацікавлених в отриманні таких послуг.

Законопроект передбачає створення системи держуправління у сфері безпеки на залізничному транспорті відповідно до вимог положень законодавства ЄС, що має підвищити рівень безпеки перевезень в умовах розвиненої конкуренції на ринку залізничних перевезень. У зв'язку з цим законопроект визначає основи державного регулювання у сфері залізничного транспорту і спрямований на врегулювання відносин з місцевими органами виконавчої влади й органами місцевого самоврядування. Зокрема, заплановано створення нового галузевого центрального органу виконавчої влади, відповідального за державну політику та безпеку на залізницях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини