Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Удосконалюється робота податківців щодо зупинення реєстрації податкових накладних

15 листопада 2017, 15:48
172
0
Реклама

Мінфін опублікував проект свого наказу, яким вносяться зміни до Порядку роботи комісії ДФСУ, що приймає рішення про реєстрацію податкової накладної або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі.

Проведений аналіз показав, що в більшості судових рішень, прийнятих з приводу оскаржень відмов у реєстрації, зазначається, що ДФС не навела чітких причин відмови. Зокрема, не було вказано, які документи не подано, які складено з порушенням законодавства, яких не вистачає для прийняття рішення про реєстрацію чи її припинення.

Тому запропоновано доповнити п. 21 Порядку роботи комісії ДФС, затвердженого наказом Мінфіну від 13.06.2017 № 566, таким абзацом: «У рішенні Комісії про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних вказуються детальні висновки про результати розгляду документів платника податків і причини відмови в їх прийнятті (ненадання пояснень, договорів, первинних документів, надання документів, складених з порушенням законодавства, тощо)».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини