Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерти розробляють спрощення процедури першої реєстрації транспортних засобів

14 листопада 2017, 15:51
180
0
Реклама

Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів Олег Назаренко повідомив про прийдешнє спрощення процедури взяття транспортних засобів на облік. Робоча група при МВС розробляє новий алгоритм, за яким легкові автомобілі, вантажівки та мототехніку можна буде зареєструвати прямо в автосалонах. Спочатку планують впровадити таку процедуру тільки для нових транспортних засобів, і якщо експеримент буде успішним, таку практику може бути поширено на програму «трейд-ін» тощо.

Згідно з озвученим проектом менеджер автосалону заповнюватиме необхідну документацію, формуватиме свідоцтво про реєстрацію ТЗ, закріплюватиме за ним держномер і передаватиме онлайн цю інформацію до бази сервісного центру МВС. Співробітникові сервіс-центру залишиться лише перевірити інформацію та роздрукувати свідоцтво про реєстрацію ТЗ. Цей документ і держномери покупець зможе отримати в автосалоні або отримати кур'єрською доставкою.

Передбачається, що ці нововведення знизять навантаження на сервіс-центри МВС, а послуги автосалони робитимуть безкоштовно. Водночас це лише попередній варіант, який має ще пройти оцінку й удосконалення робочою групою, а також схвалено на рівні МВС. Зауважимо, що автосалони і зараз пропонують подібну послугу, але розробники нововведень пропонують максимально спростити для покупця реєстраційний шлях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини