Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент знизив фіскальне навантаження на кінематографістів

7 листопада 2017, 17:31
207
0
Реклама

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» (законопроект № 3238-д). Документ визначає перелік випадків, коли для цілей застосування зниженої ставки податку нерезиденти вважаються бенефіціарними (фактичними) отримувачами (власниками) роялті. Також було уточнено положення про коригування фінансового результату для відображення субсидій, отриманих суб'єктом кінематографії України.

Крім того, тепер не вважається додатковим благом платника податків сплачена йому суб'єктом кінематографії вартість супутніх кіновиробництву товарів і послуг, а до 1 січня 2023 року звільнено від ПДВ низку операцій у сфері виробництва, розповсюдження кіно й інших дій з кінопродуктом.

Також депутати підтримали Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» (законопроект № 3239-д). До 1 січня 2023 року звільнено від оподаткування ввізним митом товари, що входять до складу національної кінематографічної спадщини, і товари, призначені для використання в кінематографічній діяльності, кінематографії, що ввозяться суб'єктами, яким надається державна підтримка. Такі операції звільнено і від ПДВ, а порядок та обсяги ввезення зазначених товарів буде визначено урядом.

Водночас законопроект № 3240 про бюджетну підтримку кінематографії відправлено на доопрацювання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини