Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автоцивілку можна буде оформити онлайн

1 листопада 2017, 17:31
203
0
Реклама

Нацкомфінпослуг врегулювала особливості укладення внутрішніх електронних договорів страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Так, для укладення електронного договору власник транспортного засобу повинен буде вносити відомості, необхідні для укладення такого договору через інформаційно-телекомунікаційну систему (ІТС), що вважатиметься заявою на страхування. Перелік таких відомостей визначається МТСБУ і публікується на його сайті.

Страховик у свою чергу формує пропозицію укласти відповідний договір у формі проекту страхового полісу, який реєструється в єдиній централізованій базі даних з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Така пропозиція спрямовується власникові транспортного засобу через ІТС і діє до закінчення доби, в якій вона була сформована.

Власник транспортного засобу підтверджує прийняття пропозиції і підписує внутрішній електронний договір страхування через ІТС відповідно до законодавства, що регулює організаційно-правові основи діяльності у сфері електронної комерції.

Після підписання страховик зобов'язаний зареєструвати страховий поліс і направити страхувальникові підтвердження здійснення електронної угоди.

Також при укладенні внутрішнього електронного договору страхування страховик зобов'язаний:

- дотримуватися вимог законодавства, що регулює організаційно-правові основи діяльності у сфері електронної комерції;

- на вимогу страхувальника надати візуальну форму страхового полісу, що підтверджує укладення внутрішнього електронного договору страхування, відтворену на папері і завірену підписом уповноваженої особи страховика.

Відповідні зміни до Положення про особливості укладення договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів внесено розпорядженням Нацкомфінпослуг від 31 серпня 2017 року № 3631, яке набуде чинності через 3 місяці з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини