Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент розгляне проект системи моніторингу закупівель в ProZorro

26 жовтня 2017, 17:01
297
0
Реклама

У Мінекономрозвитку продовжують роботу над удосконаленням системи публічних електронних закупівель ProZorro, і сьогодні одним з головних напрямків є боротьба зі зловживаннями. Чиновники вважають за необхідне запустити систему державного моніторингу, у зв'язку з чим покладають надії на законопроект № 4738-д від 30.03.2017, присвячений цьому нововведенню.
У Міністерстві зауважили, що якщо законодавець схвалить цей документ, Держаудитслужба отримає необхідні повноваження, оскільки поки що вона навіть формально не наділена можливістю оперативно реагувати на порушення.
Нагадаємо, законопроект № 4738-д спрямований на попередження втрат бюджетних коштів за рахунок здійснення органами державного фінансового контролю моніторингу закупівель з метою попередження порушень і дотримання замовниками законодавства. З цією метою пропонують:
- впровадити автоматичні індикатори ризиків, що забезпечують можливість системі здійснювати відбір процедур закупівель з порушеннями;
- визначити вичерпний перелік підстав для проведення моніторингу закупівель;
- встановити обов'язковість публікації інформації в системі про початок і завершення моніторингу, його результати та обмін інформацією між органом держфінконтролю та замовником на всіх етапах моніторингу;
- закріпити принцип невтручання контролюючого органу в процес закупівель;
- чітко визначити функції органів влади щодо здійснення контролю у сфері державних закупівель.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини