Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Портові причали передаватимуться в оренду з подальшою концесією

23 жовтня 2017, 11:18
324
0
Реклама

Міністр інфраструктури Володимир Омелян окреслив шляхи розвитку інфраструктури морських портів, де одним з базових заходів має стати оренда причалів з їх подальшою концесією приватними компаніями й операторами. При цьому для Уряду важливим є дотримання рівних умов для всіх компаній, що здійснюють операційну діяльність у порту.

За словами чиновника, таку перспективну модель співпраці між портами та приватними компаніями може бути запроваджено вже з наступного року, у зв'язку з чим він також запросив представників компаній делегувати експертів до робочої групи, яка опрацює такий механізм взаємодії.

Окрім цього, Міністр наголосив, що Морська адміністрація має запрацювати з 1 серпня 2018 року, повідомив про скорочення портових тарифів і зборів на 20 % і пообіцяв, що їх зменшення заплановане й надалі.

Нагадаємо, раніше перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, коментуючи економічне майбутнє українських портів, зазначив, що доцільність концесії або приватизації оцінюватиметься в кожному конкретному випадку. При цьому Мінекономрозвитку підтримує пропозицію Міністерства інфраструктури про передачу морських портів у концесію і співпрацює з ним у цьому напрямку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини