Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будівельникам необхідно врахувати нові вимоги з охороні праці

20 жовтня 2017, 17:35
328
0
Реклама

Мінсоцполітики затвердило Мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках, що регулюють організацію охорони праці та робочих місць на таких об'єктах під час виконання будівельних робіт. Дотримання цих вимог є обов'язковим для замовників, керівників будівництва, генеральних підрядників, підрядників, субпідрядників та фізосіб, які забезпечують себе роботою самостійно. При цьому дія документа не поширюється на підприємства з видобутку корисних копалин.
Вимоги вказують на критерії призначення і повноваження координаторів з питань охорони праці, особливості складання плану з охорони праці будмайданчика, обов'язки уповноважених осіб щодо зазначених питань. Важливо відзначити, що Вимоги вимагають від роботодавців консультуватися з працівниками з окремих видів питань охорони праці. Крім того, необхідно враховувати і окреслені в Вимогах мінімальні вимоги до робочих зон і робочих місць на будівництві.
Мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках затверджені наказом від 23.06.2017 № 1050, який набрав чинності 20.10.2017. Документ також містить перелік видів будівельних робіт, на які поширюється його дія.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини