Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Урегульовано питання уникнення подвійного оподаткування з Великобританією

9 жовтня 2017, 17:31
242
0
Реклама

Між Україною та Великобританією досягнуто згоди про уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб, що виникають на територіях обох країн. Сторонам залишилося лише ратифікувати домовленості.


Уникнення подвійного оподаткування досягатиметься як шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між Україною та Великою Британією залежно від місця їх виникнення, так і шляхом урахування в податкових зобов'язаннях платника податку однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави.


У межах домовленості встановлені такі ставки податків:


- оподаткування дивідендів за ставкою 5 % - якщо фактичним власником дивідендів є компанія (інша, ніж партнерство), що володіє безпосередньо щонайменше 20 % капіталу компанії, що сплачує дивіденди. У всіх інших випадках ставка підвищена з 10 % до 15 %;


- збільшення розміру ставки оподаткування відсотків - з 0 % до 5 %;


- збільшення розміру ставки оподаткування роялті - з 0 % до 5 %.


Крім того, забезпечено значне розширення можливостей сторін щодо обміну податковою інформацією.


Таким чином уряди розраховують простимулювати ділову активність і поліпшити взаємний інвестиційний клімат. Також досягнуті домовленості дадуть змогу ефективно боротися з ухиленням від податків, усунути податкову дискримінацію і поліпшити співпрацю між податковими органами країн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини