Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Цілком ймовірно повернення обов'язкового техогляду всіх автомобілів

3 жовтня 2017, 09:01
210
0
Реклама

За словами заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, Міністерство поставило собі за мету якомога швидше зареєструвати в парламенті законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері забезпечення безпеки експлуатації колісних транспортних засобів, відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС. Висловлено також намір активно працювати з профільним комітетом ВР, щоб законопроект був якомога швидше включений до порядку денного парламенту.
Принципово новими зараз виглядають дві новації проекту. Перша - реформування системи технічного огляду транспортних засобів, жорсткий контроль дотримання режимів роботи і відпочинку водіїв (обов'язкове застосування тахографів), введення пристроїв обмеження швидкості (перш за все для комерційного транспорту). У зв'язку з цим цілком імовірним є повернення до практики обов'язкових техоглядів легкових і малих вантажних автомобілів. За правилами ЄС, для них перший огляд проводиться через чотири роки після постановки на облік, а наступні - кожні два роки.
Друга новація - законодавче закріплення двох типів пасажирських перевезень: комерційних і соціальних. У першому випадку ініціатором відкриття маршруту є перевізник, конкурс не проводиться, перевізник отримує дозвіл, укладає договір і встановлює свій тариф на перевезення, не отримуючи компенсації за пільговиків. У другому випадку організатор перевезень визначає маршрут, проводить конкурс, з переможцем якого укладає договір. Такий перевізник отримує компенсації за пільгові перевезення або за роботу за регульованим тарифом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини