Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державне управління водною галуззю може стати ефективнішим

26 вересня 2017, 14:12
188
0
Реклама

Уряд має намір розвивати державний водоресурсний потенціал шляхом реформування цієї сфери відповідно до європейських стандартів. У результаті чиновники розраховують, що управління водним господарством стане ефективнішим, а сама галузь поліпшить інвестиційну привабливість.


Реформування водної галузі сьогодні відбувається одночасно зі спробами відновлення її колишніх масштабів. Причому подекуди ініціатива щодо розвитку потенціалу водної інфраструктури виходить не від держави, а від бізнесу. Це підтверджує важливість і своєчасність реформ, адже без удосконалення дозвільних і регуляторних процедур Держводагентства навряд чи вийде створити комфортні умови для бізнесу та залучити інвестиції.


Проведений урядом аналіз показав, що функціонування діючої нині системи управління водними ресурсами є непрозорим, а поєднання в одній структурі інфраструктурних і сервісних функцій не відповідає принципам ефективного управління. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.


У зв'язку з цим розпочата в минулому році реформа галузі, серед іншого, передбачає оновлення управлінського механізму Держводагентства. Мета - побудова горизонтальної структури управління водними ресурсами та господарством.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини