Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Укравтодорі окреслили перспективи появи платних доріг

25 вересня 2017, 17:37
212
0
Реклама

Голова Укравтодору Славомір Новак вказав на перспективні терміни будівництва платних доріг в Україні і умови благополучної реалізації проекту. Якщо буде створена необхідна нормативно-правова база, то планування і попередня підготовка можуть початися вже в поточному році, а фактично дороги почнуть будувати не раніше 2020 року.
За словами чиновника, необхідне вдосконалення законодавства в сфері концесії. Зокрема, концесіонер повинен мати право на покриття державою різниці між реальним і запланованим транспортним навантаженням, якщо вона буде менше очікуваних показників. Такий стан відповідає європейській практиці і в Укравтодорі розраховують, що законодавець підтримає цю ініціативу (відповідні зміни вже розроблені за участю профільного парламентського комітету).
У разі, якщо народні депутати підтримають пропозиції шляховиків і уряд зможе дати необхідні гарантії, переговори з іноземними компаніями почнуться невідкладно. Але крім цього будівельним роботам передуватимуть планування і вирішення фінансових питань, для чого може знадобитися до двох років.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини