Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Статус капітана морського рибного порту врегульовано по-новому

25 вересня 2017, 16:12
318
0
Реклама

Мінагрополітики оновило регулювання статусу та діяльності капітана морського рибного порту. Нове Положення про нього встановлює порядок діяльності в частині здійснення ним нагляду та забезпечення безпеки мореплавства в морському рибному порту, на підходах до нього і в суміжних акваторіях.


Положення передбачає, що капітан порту призначається на посаду і звільняється Головою Держрибагентства. Призначеною на посаду капітана може бути особа, яка має повну вищу освіту відповідного напряму підготовки, диплом капітана далекого плавання і стаж роботи на посаді капітана морського судна не менше 5 років. З питань безпеки мореплавства капітан порту безпосередньо підпорядковується начальнику структурного підрозділу Держрибагентства з питань державного нагляду за безпекою мореплавства суден флоту рибної промисловості.


У зоні відповідальності капітана забезпечення нагляду за дотриманням законодавства України та міжнародних договорів України у сфері безпеки мореплавства в морському рибному порту, охорони людського життя на морі, запобігання забрудненню моря із суден.


Розпорядження капітана порту щодо забезпечення безпеки мореплавства, охорони людського життя на морі, рятування суден і людей в акваторії порту, забезпечення безпеки плавання і стоянки суден у портових водах, запобігання забрудненню моря із суден є обов'язковими для всіх, хто знаходиться в акваторії та на території цього порту. Водночас розпорядження капітана порту можуть бути скасовані Головою Держрибагентства чи адміністративним судом у порядку, встановленому законодавством.


Положення про капітана морського рибного порту затверджено наказом Мінагрополітики від 15.08.2017 № 458, що набирає чинності 26 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини