Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронне урядування набирає обертів

14 вересня 2017, 11:52
232
0
Реклама

Заступник Голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб повідомив про майбутнє розширення переліку онлайн-послуг як для громадян, так і для бізнесу. Урядова програма передбачає впровадження до кінця 2018 року майже ста найбільш пріоритетних видів онлайн-сервісу.


У Кабміні пообіцяли, що вже в жовтні можна буде в електронному режимі отримати ліцензії на продаж алкоголю та тютюну, поставити на облік новий автомобіль, а також отримати інші онлайн-послуги, які можуть стати в пригоді бізнесу. Крім того, без черг і зайвої тяганини можна буде вирішити й особисті питання: зареєструвати акти цивільного стану (укладання шлюбу, народження дитини тощо), а також вирішити побутові завдання (наприклад, оформити субсидію).


Нагадаємо, раніше Мін'юст заявив про свій курс на мінімізацію безпосередніх контактів громадян із чиновниками для протидії корупційним загрозам та поліпшення якості державного сервісу. У межах цієї ініціативи вже зараз можна вирішити ряд бізнес-питань за допомогою державних онлайн-сервісів - починаючи від базових (реєстрація приватного підприємця або юридичної особи) аж до спеціальних (отримання відкритих відомостей з держреєстрів, реєстрація громадської організації тощо).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини