Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено умови кредитування у міжнародних фінансових організацій

12 вересня 2017, 17:31
182
0
Реклама

Національний банк повідомив про спрощення порядку отримання резидентами кредитів у міжнародних фінансових організацій. Піти на ці послаблення регулятор зважився заради «пожвавлення співпраці українського бізнесу з МФО і більш активного припливу боргового капіталу в Україну».


Так, з 13 вересня більше не потрібно реєструвати в Нацбанку кредитний договір в іноземній валюті з МФО. Крім того, у резидентів тепер є можливість залучати кредити від МФО за договорами, що містять особливі умови - коли валюта кредиту визначається в гривні, а всі операції між МФО і резидентом-позичальником проводяться в іноземній валюті.


У цілому, операції за кредитним договором з МФО уповноважений банк проводитиме відповідно до умов самого договору, а транскордонні операції (у тому числі за рахунок купленої іноземної валюти) буде дозволено проводити без реєстрації Нацбанком.


Директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер зазначив, що ці нововведення дадуть змогу розширити спектр і збільшити кількість проектів, що фінансуються в тому числі в гривні, за рахунок більш гнучкого структурування та адміністрування як з боку МФО, так і українських позичальників.


Зазначені зміни передбачено постановою НБУ від 07.09.2017 № 88.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини