Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орган влади, що програв суд, повинен буде відзвітувати про виконання рішення

12 вересня 2017, 12:24
164
0
Реклама

Можливо, скоро позивач, який виграв спір за адміністративним позовом, матиме право вимагати від відповідача - органу влади звіту про виконання рішення. Це передбачено зареєстрованим нещодавно у Верховній Раді законопроектом № 7088.


Автори ініціативи пропонують встановити додаткове право позивача (не суб'єкта владних повноважень), на користь якого прийнято судове рішення, просити суд зобов'язати відповідача надати звіт і накласти на нього штраф. Таку заяву можна подати, якщо відповідач баритиметься з виконанням рішення. Причому заяву позивача можна буде подати без сплати судового збору.


У пояснювальній записці до законопроекту запропоноване доповнення до процесуального законодавства обґрунтовується низькою ефективністю адміністративного судочинства. Тому звітність відповідача і відповідний стимул (штраф) повинні забезпечити оперативний та ефективний захист порушених прав особи, на користь якої було вирішено спір. Крім того, таким чином українське законодавство адаптується до норм законодавства ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини