Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В агросекторі реєстрацію податкових накладних буде спрощено

11 вересня 2017, 13:53
177
0
Реклама

Після консультацій із представниками агробізнесу Мінфін відреагував на зростання кількості несправедливо зупинених податкових накладних у сільськогосподарському секторі. За результатами аналізу ситуації було розроблено рішення, що дає змогу ДФС поліпшити роботу системи зупинення реєстрації.


Так, у профільне регулювання було внесено зміни, що дають змогу платникам податків реального сектору реєструвати без зупинок податкові накладні / розрахунки коригування.

Зокрема, платники податків зможуть подати на розгляд технологічну картку до здійснення операції (вона розглядатиметься протягом 10 днів). Якщо картка буде врахована фіскалами, податкові накладні / розрахунки коригування за цією операцією зупинятися не будуть.


Крім того, технологічна картка враховуватиметься автоматично для аграріїв, якщо платника податків внесено до Реєстру одержувачів бюджетної дотації або він на 31 грудня 2016 року використовував спеціальний режим оподаткування. Третій варіант обліку для сільськогосподарських товаровиробників - якщо зазначені вище платники податків мають загальну площу власної або орендованої землі понад 200 га станом на 1 січня 2017 року (задекларованої до 20 лютого) і за період з початку 2017 року в них не було одночасної зміни засновника і директора підприємства.


Зміни знаходяться на узгодженні і набрання ними чинності очікується в найближчому майбутньому.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини