Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Валютна лібералізація, підтримка малого бізнесу та завершення очищення банківської системи

7 вересня 2017, 13:41
185
0
Реклама

Сьогодні Петро Порошенко, виступаючи перед народними депутатами, озвучив низку тез, що стосуються бізнесу в контексті фінансів.


Так, Президент підтвердив обраний курс на лібералізацію валютного регулювання, охарактеризувавши його кінцеву мету як «дозволено все, що не заборонено». Цей принцип має стати базовим при формуванні Нацбанком нової концепції валютного регулювання в Україні.


Також було висловлено підтримку малому і середньому бізнесу. Глава держави закликав парламентаріїв утриматися від перегляду спрощеної системи оподаткування (єдиного податку). Це було обумовлено тим, що підприємці повинні мати можливість працювати в режимі багаторічного планування. З цією метою, серед іншого, було висловлено думку про максимальне обмеження правоохоронного контролю та тиску на підприємців. Крім того, малий бізнес пройшов через безліч випробувань за минулі три роки, тому він потребує підтримки.


«Практично завершено болючий і масштабний процес очищення системи від нездорових і небезпечних для всієї фінансово-банківської системи України банків», - так прокоментував Петро Порошенко банківське питання. Такі слова Президента можна зрозуміти так, що в найближчому майбутньому варто очікувати новин про чергову банківську установу, яку буде визнано проблемною.


Президент наголосив і на важливості остаточного затвердження пенсійної, освітньої, судової та медичної реформ, які, серед іншого, повинні будуть поліпшити інвестиційний клімат і забезпечити економічне зростання. Було підкреслено важливість виконання програми МВФ напередодні піку виплат за зовнішніми зобов'язаннями у 2019 році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини