Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зроблено ще один крок зі створення Служби фінрозслідувань

7 вересня 2017, 11:50
225
0
Реклама

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив про схвалення Кабміном законопроекту про створення Служби фінансових розслідувань. Очікується, що документ розглядатиметься законодавцем вже найближчим часом.


Нагадаємо, що розроблений Мінфіном законопроект передбачає створення нової служби, основними функціями якої буде:


- виявлення, припинення, розкриття та досудове розслідування злочинів проти національних інтересів у сфері фінансів і похідних сфер;


- підготовка пропозицій Мінфіну щодо формування політики з протидії зазначеним злочинам;


- профілактична діяльність.


Передбачається, що СФР буде організовано шляхом створення її центрального апарату та семи територіальних органів, кожен з яких охоплюватиме 3 - 4 області. У частині правоохоронної діяльності СФР буде відповідальна за розслідування злочинів щодо фінансових ресурсів та оподаткування, функціонування фінансової і банківської системи, обігу цінних паперів і підакцизних товарів. Крім того, у зоні відповідальності СФР буде розслідування порушень порядку фінансування політичних партій.


Урядом було досягнуто домовленість із Державним департаментом США щодо технічної допомоги в підборі персоналу, його тренувань, навчання і перепідготовки, допомоги в створенні матеріально-технічної бази і запуску практичної діяльності СФР.


До слова, згідно з планами Кабміну створення єдиної служби фінансових розслідувань та ліквідація податкової міліції, а також відповідних підрозділів СБУ і МВС має поліпшити інвестиційний клімат в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини