Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано порядок інвентаризації держмайна, що знаходиться на тимчасово окупованій території

4 вересня 2017, 14:44
307
0
Реклама

Уряд зареєстрував у парламенті проект Закону про внесення змін до деяких законів щодо інвентаризації та обліку державного майна, розташованого на території, тимчасово окупованій і на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, а також на лінії зіткнення (законопроект № 7053 від 31.08.2017).

Документ розроблено Мінекономрозвитку на виконання доручення Кабміну, яке було оформлено ще 24.02.2016. У ньому зазначається, що через відсутність доступу до об'єктів державної власності, які знаходяться на тимчасово окупованій території і на території проведення АТО, необхідно законодавчо врегулювати особливості його інвентаризації та обліку.

Проектом Закону передбачається:

- встановити, що облік держмайна здійснюється за останніми наданими підприємствами відомостями про нього;

- визначити, що підприємства, які знаходяться на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, проводять інвентаризацію в разі безпечного та безперешкодного доступу уповноважених осіб до активів і документів.

Крім того, для можливості проведення процедури перетворення державних підприємств у відкриті акціонерні товариства пропонується вказані об'єкти не включати до зведених переліків та актів інвентаризації, а закріплювати за акціонерним товариством на праві господарського відання до проведення його інвентаризації й оцінки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини