Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Мінфін говорить про відкриття «єдиного вікна» на українських митницях з 1 лютого 2018 року

1 вересня 2017, 13:12
181
0
Реклама

31 серпня в Міністерстві фінансів обговорювали майбутнє системи інформаційного обміну «єдине вікно». Раніше Міністерство вже опублікувало проект постанови уряду про внесення змін до постанови КМУ від 25.05.2016 № 364, якою затверджено Порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації. Цей документ має бути винесено на розгляд уряду на наступному тижні.

У проекті документа зазначено, що з 1 лютого 2018 року стане обов'язковим використання підприємствами та держорганами інформаційної системи «єдиного вікна». Також передбачено:

- зменшення кількості сканованих документів шляхом надання контролюючим органам необхідних відомостей, які є в попередній декларації;

- скорочення часу, протягом якого контролюючими органами може бути призначено огляд товарів;

- зменшення граничного строку прийняття рішення контролюючими органами стосовно товарів, що вивозяться за межі митної території України;

- введення нового варіанта відповіді контролюючого органу «товар не підлягає контролю».

Мінфін обіцяє впровадити в контролюючих органах практику проведення щомісячного моніторингу застосування «єдиного вікна».

Про єдине вікно думають не лише в уряді - група народних депутатів зареєструвала 28.07.2017 р. законопроект № 7010 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини