Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У поліцейських може з'явитися більше обов'язків під час затримання

22 серпня 2017, 14:11
163
0
Реклама

Уряд ініціював уточнення в Законі «Про Національну поліцію» обов'язків поліцейського під час застосування заходів примусу, які можуть спричинити шкоду здоров'ю та/або заподіяти смерть фізичній особі.


Йдеться про доповнення відповідних норм обов'язком поліцейського інформувати центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги про кожний випадок затримання або адміністративного арешту з урахуванням вимог закону.


Крім того, запропоновано надавати затриманій особі можливість негайного повідомлення про своє затримання і місце перебування близьких родичів, членів сім'ї чи інших осіб за вибором цієї особи. Також розробники законопроекту запропонували закріпити можливість негайного виклику в спеціально відведене приміщення, де фактично знаходиться затриманий, медичних працівників.
Передбачене й узагальнення норм Закону про негайний виклик медпрацівників і письмове повідомлення керівника та відповідного прокурора у всіх випадках завдання затриманому тілесних ушкоджень, поранення та/або настання смерті, що сталися внаслідок застосування поліцейських заходів примусу.


Законопроект торкається і статистичної діяльності правоохоронних органів. Так, автори законопроекту запропонували до щорічного звіту про діяльність поліції включити статистичні й аналітичні дані щодо притягнення поліцейських до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності (без уточнення за які саме дії або бездіяльність).


Зазначені нововведення передбачено законопроектом № 7023, зареєстрованим у Верховній Раді 10 серпня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини