Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевіркою будівельних виробів можуть почати займатися перед їх експлуатацією

19 серпня 2017, 13:03
173
0
Реклама

Кабінет Міністрів 18 серпня схвалив законопроект «Про основні вимоги до споруд, а також умови розміщення на ринку будівельних виробів».

За словами Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, з прийняттям цього закону в Україні буде запроваджено європейські підходи до безпеки будівель, здійснено перехід на декларативний принцип підтвердження придатності будівельних виробів для застосування, підвищиться ефективність заходів державного ринкового нагляду відповідно до нового Регламенту ЄС № 305/2011.

«Виробник будівельної продукції буде зобов'язаний надавати декларацію експлуатаційних характеристик або технічне свідоцтво про апробацію. У цих документах мають зазначатися характеристики щодо механічної стійкості, пожежної безпеки, енергоефективності, доступності. Для споживача - це захист його прав, оскільки виробник вичерпно інформує його про якість та безпеку своїх будівельних виробів», - зауважив чиновник.

Обіцяно, що організаційна структура, яка займатиметься передексплуатаційною перевіркою будівельних виробів, працюватиме в конкурентному середовищі на суто ринкових засадах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини