Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постраждалим від кібератаки необхідно переукласти договір про визнання електронних документів

16 серпня 2017, 12:40
213
0
Реклама

ДФС дала чергове роз'яснення щодо дій платників податків, які постраждали від вірусу Petya. У зв'язку з несанкціонованим втручанням у роботу комп'ютерних мереж (кібератакою) платників податків у червні 2017 року, якими було підписано договір про визнання електронних документів, що призвело до неможливості використання посилених сертифікатів відкритих ключів і подання звітності в електронному вигляді, платнику необхідно:

- звернутися до Акредитованого центру сертифікації ключів (далі - АЦСК), ключами якого було підписано Договір, із заявою про скасування ЕЦП;

- отримати нові посилені сертифікати ЕЦП у будь-якому АЦСК;

- переукласти Договір із дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Договір набирає чинності з моменту його підписання сторонами та діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів.

З таким роз'ясненням із розділу 135.03 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ можна ознайомитися в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Надійний сервіс для підготовки та подання звітності REPORT від ЛІГА:ЗАКОН - без встановлення й оновлень, з актуальними формами та підказками. Допомагає просто та швидко формувати і подавати звіти, реєструвати податкові накладні. Персональний консультант допоможе працювати в сервісі. Одна ліцензія дійсна для п'яти підприємств, працює 24/7.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини