Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держрегулювання цін на ліки здійснюється за оновленим переліком

16 серпня 2017, 13:50
187
0
Реклама

У Держпродспоживслужбі нагадали, що 1 липня 2017 набрала чинності урядова постанова від 16 березня № 180 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою в новій редакції затверджено Національний перелік основних лікарських засобів.

Держрегулювання цін на ліки застосовується під час реалізації лікарських засобів в оптовій і роздрібній торгівлі, з урахуванням граничної надбавки до 10 % (нараховується до оптово-відпускної ціни) або надбавки до 25 % (нараховується до закупівельної ціни). Також державне регулювання діє під час відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів відповідно до норм постанови КМУ від 17.08.98 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

Втратила чинність постанова КМУ від 05.09.96 № 1071 «Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами та установами охорони здоров'я, що фінансуються з бюджету», відповідно до якої донині здійснювалися державні закупівлі.

З 1 січня 2018 року за умови задоволення в повному обсязі потреби в ліках, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, замовники можуть закуповувати за бюджетні кошти і не включені до нього засоби. При цьому перевага повинна віддаватися лікарським засобам, включеним до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я.

Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти з квітня 2017 року. Нині учасниками програми вже стали близько 6200 аптек по всій країні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини