Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується запровадити обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку

10 серпня 2017, 09:01
202
0
Реклама

На своєму сайті Держспецзв'язку розмістила законопроект «Про внесення змін до Законів України «Про телекомунікації» і «Про радіочастотний ресурс України» щодо ідентифікації абонентів рухомого (мобільного) зв'язку та запровадження реєстрації кінцевого обладнання за міжнародним ідентифікатором».

Суть пропозицій:

- зберегти за клієнтами стільникових операторів право укладати договір у письмовій або будь-якій іншій формі, але зобов'язати телеком-компанії збирати персональні дані всіх без винятку користувачів;

- відродити практику ведення бази унікальних IMEI-кодів мобільних пристроїв.

На думку Держспецзв'язку, відсутність системи реєстрації абонентів та унікальних кодів «ускладнює проведення заходів з нацбезпеки в умовах кібернетичних загроз». Крім того, «неконтрольована кількість кінцевого обладнання в обігу сприяє поширенню мобільного шахрайства й інших кібернетичних злочинів».

Національна комісія з питань регулювання зв'язку схвалила цей законопроект, але з істотними зауваженнями. Зокрема, галузевий регулятор пропонує збільшити перехідний період із трьох місяців до півроку. За цей час абоненти, які наразі отримують послуги знеособлено, мають надати свої особисті дані операторам. Частину ж законопроекту, присвячену реєстрації IMEI-кодів, НКРЗІ вважала дуже сирою та запропонувала авторам допрацювати її.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини