Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено квоти для українських автоперевізників до Великобританії

7 серпня 2017, 13:23
163
0
Реклама

На початку серпня в Києві відбулося засідання українсько-британської Змішаної комісії про міжнародні автомобільні перевезення. Її попереднє засідання було у 2003 році. За цей час сталося досить багато змін у галузі міжнародних автомобільних перевезень, а квота дозволів для українських перевізників не переглядалася з 2011 року.

Сторони зауважили порівнянність кількості ліцензіатів обох країн і домовилися, що це є підставою для лібералізації перевезень. Тому у 2018 році буде розпочато роботу над проектом внесення змін до чинної міжурядової угоди. Планується, що перевезення транспортними засобами категорії «Євро-5» і вище з 2019 року здійснюватимуться без дозволів. Поки ж квоту дозволів для перевізників обох країн було збільшено в два рази. За видами дозволів її розподілено так: «Універсальний» - 1950, «Універсальний Євро-3» - 1200, «Універсальний Євро-4» - 450.

Сторони домовилися, що починаючи з 2019 року вони не обмінюватимуться дозволами «Універсальний», їх квота перейде в категорію «Універсальний Євро-3». Такий крок обумовлений позицією британської сторони. Він пов'язаний з вимогами національного екологічного законодавства Великобританії.

Наступний раунд переговорів призначено на III кв. 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини