Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тендерні пропозиції можливо будуть оцінюватися на імпортозалежність

3 серпня 2017, 10:31
201
0
Реклама

В парламенті запропонували змінити процедуру проведення оцінки тендерних пропозицій. Зокрема, запропоновано брати до уваги ціну разом з такими критеріями: умови оплати; строк виконання; гарантійне обслуговування; експлуатаційні витрати; підготовка виробничих кадрів; імпортозалежність подальшого обслуговування об'єкта закупівлі та відповідний розмір суми податків в Україні, які повинен сплатити учасник процедури закупівлі, пов'язані з подальшим обслуговуванням.

Цей критерій враховуватиметься у разі закупівлі товарів, робіт і послуг, стосовно яких є гарантійні зобов'язання та подальші експлуатаційні витрати.

Імпортозалежність подальшого обслуговування враховуватиметься і під час оцінки тендерної пропозиції за закупівлею, що має складний чи спеціалізований характер, у тому числі консультаційних послуг, начальних досліджень, експериментів чи розробок, дослідно-конструкторських робіт.

Типову методику оцінки тендерних пропозицій має затвердити Мінекономрозвитку.

На думку авторів законопроекту, зміни спрямовані на запобігання штучній імпортозалежності та дискримінації вітчизняного виробника, утискання українських високотехнологічних виробництв, втрату робочих місць і невмотивованому відтоку капіталу за кордон.

Законопроект № 7007 «Про внесення змін до Закону «Про публічні закупівлі» (щодо запобігання штучній імпортозалежності та дискримінації вітчизняного виробника шляхом врахування в приведеній ціні нецінових критеріїв оцінки, а також суми податків, що повернуться до бюджету)» зареєстровано в Парламенті 27 липня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини