Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено порядок використання дебіторської заборгованості для погашення податкового боргу

27 липня 2017, 09:01
207
0
Реклама

Міністерство фінансів наказом від 16.06.2017 р. № 585 затвердило Порядок використання дебіторської заборгованості та/або майна юридичної особи як джерел погашення податкового боргу платника податків та/або відокремленого підрозділу юридичної особи». Одночасно втратив чинність наказ Міндоходів від 10.10.2013 р. № 569 «Про затвердження Порядку використання додаткових джерел погашення податкового боргу».

Новий Порядок розроблено відповідно до положень статей 87 і 95 глави 9 розділу II Податкового кодексу. Він визначає механізм стягнення з дебіторів платника податків, що має податковий борг, сум заборгованості, строк погашення якої настав і право вимоги якої переведено на контролюючий орган.

У разі відмови платника податків укладати з контролюючим органом договір про переведення права вимоги дебіторської заборгованості такий контролюючий орган звертається до суду стосовно зобов'язання платника податків укласти зазначений договір.

На контролюючий орган як орган стягнення можуть переводитися всі види дебіторської заборгованості, а саме: за товари (роботи, послуги); заборгованість, пов'язана з підзвітними особами; заборгованість працівників, акціонерів перед підприємством; заборгованість за претензіями тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини