Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обіцяє системну підтримку фермерам

24 липня 2017, 12:58
166
0
Реклама

У Кабміні пообіцяли збільшити бюджетне фінансування програми підтримки фермерів з метою розвитку агробізнесу, що направлено на те, щоб в селі було не тільки вирощування, а й переробка продукту, створювалися робочі місця. У зв'язку з цим планується стимулювати переробку аграрної продукції всередині країни, надання доступу до кредитних ресурсів, а також максимально залучати фермерів до програм державної підтримки, зокрема, щодо пільгового забезпечення сільгосптехнікою.

Нагадаємо, нещодавно було розширено перелік банківських установ, куди можуть звернутися сільгоспвиробники для отримання 20 % компенсації за придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Тепер отримати часткову компенсацію можна буде не тільки через державні банки, а й через банки з часткою держвласності в розмірі 75 % і більше.
Крім того, було збільшено розмір компенсації за кредитами для фермерів. Аграрії з чистим доходом від реалізації продукції в 10 млн грн, а також фермери, які розводять велику рогату худобу, зможуть отримати компенсацію за кредитами в розмірі облікової ставки НБУ (12,5 %). При доході в більш як 10 млн грн будуть компенсовані проценти за кредитами в розмірі половини актуальної облікової ставки НБУ. Однак така компенсація не може перевищувати розмір процентів, передбачений кредитним договором.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини