Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд сформував своє бачення майбутнього держпідприємств

24 липня 2017, 11:33
183
0
Реклама

Мінекономрозвитку розмістило на своєму сайті документи, які сукупно становлять стратегічне бачення уряду щодо поводження з державними підприємствами, які перебувають у підпорядкуванні центральних органів влади. Зокрема, визначено, які підприємства в довгостроковому періоді мають залишитися в державній власності, бути передані в концесію, приватизовані чи ліквідовані. Також тепер доступний повний перелік 3444 держпідприємств, розподілених за відповідними групами. Обіцяно, що перелік і розподіл за групами оновлюватимуться.

Розроблена концепція є основою для подальшого реформування сфери управління державною власністю і одним із зобов'язань, які Україна взяла на себе у межах домовленостей з МВФ.

Нагадаємо, що 4 липня уряд затвердив проект нової редакції Закону «Про приватизацію державного майна», який перед поданням до парламенту направлено до Національної ради реформ при Президентові (там він поки не розглядався). Серед іншого, проект передбачає посилення захисту прав інвесторів, можливість застосування міжнародного арбітражу, застосування англійського права в процесах купівлі-продажу.

Також Мінекономрозвитку опублікувало Перелік об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017 - 2020 роках, у тому числі які можуть бути приватизовані після внесення змін до актів законодавства чи передачі в комунальну власність. До списку включено 893 об'єкти, які наразі перебувають в управлінні Фонду держмайна, Державної служби геології та надр, Держпродспоживслужби, Держслужби праці, Держагентства автомобільних доріг, Укроборонпрому, Мінагрополітики, Мінкультури тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини