Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форму декларації про доходи

20 липня 2017, 17:34
145
0
Реклама

Форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення викладено в новій редакції. Серед головних змін варто виділити такі.
По-перше, розділ про доходи, що включаються до загального річного оподатковуваного доходу, Декларації доповнено рядком для відображення суми додаткового блага у вигляді прощеного (анульованого) боргу за іпотечним кредитом.
По-друге, розділ про доходи від провадження господарської діяльності Розрахунку податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб і військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою, доповнено окремою графою для відображення амортизаційних відрахувань (у складі вартості документально підтверджених витрат, пов'язаних з господарською діяльністю).
По-третє, розділ про податкові зобов'язання з ПДФО / військового збору доповнено окремими рядками для занесення сум ПДФО та військового збору, самостійно нарахованих платником податку протягом звітного (податкового) року за результатами останнього базового (звітного) періоду, у т. ч. у разі припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця протягом звітного (податкового) року.

Більшість з уточнень і доповнень обумовлено нещодавніми змінами в Податковому кодексі. Самі ж зміни передбачено наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 556, який набере чинності 31.12.2017 р.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини