Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національний банк спростив умови купівлі валюти для низки операцій

20 липня 2017, 09:01
176
0
Реклама

Нові правила закріплені постановою НБУ №65 від 18 липня 2017 року «Про внесення змін до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою».
З огляду на поліпшення макроекономічної ситуації, Національний банк продовжує лібералізацію валютного регулювання, послаблюючи обмеження, які втратили свою дієвість. Зокрема, спрощено умови і порядок купівлі та перерахування іноземної валюти для низки операцій:
- за операціями іноземних інвесторів з ОВДП. В тому числі, врегульовано випадки проведення операцій з ОВДП, отриманими іноземними інвесторами шляхом конвертації депозитарних розписок, випущених на ОВДП іноземним банком;
- якщо розрахунки із здійснення іноземної інвестиції та подальшого її повернення проводяться через один банк, то клієнтові дозволено подавати спрощений пакет документів, які є підставою для проведення цих операцій;
- нормовані випадки купівлі валюти для операцій, пов'язаних з виконанням резидентом-гарантом (поручителем) зобов'язань в іноземній валюті за резидента-боржника перед нерезидентом за зовнішньоекономічним договором і перед уповноваженим банком за кредитним договором в іноземній валюті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини