Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк запропонував банкам нові можливості докапіталізації

11 червня 2018, 13:28
219
0
Реклама

НБУ розробив і 5 червня направив банкам проект змін у регулюванні, які передбачають впровадження на ринок капітального інструменту списання/конверсії.
Суть такого інструменту зводиться до випуску облігацій, укладення депозитних або кредитних договорів банком на строк не менше 50 років, що містять умови списання отриманих коштів або конвертації їх в прості акції фінустанови в разі настання обумовленої тригерної події. Ключовим критерієм виступатиме норматив достатності основного капіталу. Тригерною подією стане падіння нормативу нижче рівня 6,25%.
Для кредиторів це означає отримання гарантованої прибутковості поряд з прийняттям на себе ризиків втратити гроші або стати повноцінним учасником банку в разі настання передбаченої події. З іншого боку, акціонери отримують можливість зберегти контроль над банком і при цьому збільшити капітал, але несучи при цьому кредитного тягаря.
Важливо врахувати, що проект документа передбачає і впровадження нової звітності, оскільки банки повинні будуть щомісяця відраховувати норматив достатності основного капіталу і інформувати про нього Нацбанк.
Зауваження та пропозиції до проекту просять подавати до 2 липня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини