Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Розширюється інформація про пропоновані інструменти захисту від імпорту

19 липня 2017, 09:01
211
0
Реклама

17 липня Мінекономрозвитку опублікувало проект нової редакції Закону «Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну». Його розроблено у зв'язку з необхідністю приведення норм чинного законодавства у сфері торговельного захисту у відповідність до положень угод СОТ і міжнародної практики проведення захисних розслідувань. Пропоновані в ньому інструменти потребують деталізації, тому Міністерство підготувало також проекти трьох додаткових законопроектів.

Головна мета проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері торговельного захисту» полягає в коригуванні Закону «Про державну статистику», яке дасть можливість Мінекономрозвитку отримувати необхідну інформацію в межах антидемпінгових, антисубсидиційних і захисних розслідувань або переглядів, а також краще захищати інтереси країни та її суб'єктів господарювання на зовнішньому ринку.

Проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України»
призначений для практичного впровадження способу забезпечення сплати митних платежів у формі депозиту або боргового зобов'язання, що дасть можливість застосовувати як пропоновані захисні заходи, так і оперативно реагувати на факти ухилення від сплати антидемпінгових мит.

Проект «Про внесення змін до Закону України «Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту» пропонує нову редакцію цього Закону з новою ж назвою - «Про захист від демпінгового імпорту». Метою проекту є вдосконалення механізму проведення антидемпінгових розслідувань і застосування антидемпінгових заходів з урахуванням міжнародної практики використання інструментів торговельного захисту. Завдання полягає в тому, щоб підвищити прозорість антидемпінгового процесу і поліпшити його передбачуваність для зацікавлених сторін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини