Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Частину обмежень на зовнішньоекономічну діяльність можуть скасувати

14 липня 2017, 14:15
188
0
Реклама

13 липня Мінекономрозвитку опублікувало проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Його автори зауважують, що на сьогодні окремі норми регулювання зовнішньоекономічної діяльності здійснюють надмірну обмежувальну дію на торгівлю. З метою стимулювання бізнес-активності в країні необхідно здійснити їх перегляд.

Зокрема, необхідно скасувати спеціальні санкції у вигляді накладення штрафів і зупинення зовнішньоекономічної діяльності, встановлені відповідно до Закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» як неактуальні і такі, що знижують інвестиційну привабливість України. Також перед застосуванням санкції треба буде направляти суб'єктам господарювання офіційні попередження з пропозицією надати матеріали, які дають підстави її не застосовувати. Пропонується передбачити зобов'язання для ініціаторів застосування спеціальної санкції подавати подання на її скасування відразу ж після отримання даних про усунення правопорушень. Слід також зменшити строки розгляду клопотань про скасування (тимчасове зупинення) спеціальної санкції тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини