Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Риболовецький флот: технагляд по-новому

10 липня 2017, 13:00
239
0
Реклама

Мінагрополітики затвердило нову Інструкцію з проведення технічного нагляду за суднами флоту рибної промисловості України, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства. Вона встановлює єдині правила технічного нагляду за суднами, визначеними ст. 48 Закону «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів». До суден флоту рибної промисловості України, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, відносяться самохідні судна з потужністю головного двигуна менше 55 кВт (75 к.с.), несамохідні судна валовою місткістю менше 80 регістрових тонн і судна з підвісним двигуном незалежно від його потужності. Дія Інструкції поширюється на судна, що знаходяться у власності юридичних та фізичних осіб, або зафрахтовані.
Згідно з Інструкцією, технічний нагляд за судами ділиться на три види: - первісний, черговий та позачерговий. Нагляд проводиться в обсягах, визначених у додатку 1 до Інструкції. Окремі розділи Інструкції визначають види і обсяги нагляду, його процедуру, особливості визначення технічного стану, процедуру огляду корпусу і надбудови, механізмів, електрообладнання.
Важливо відзначити, що експлуатанти судів є відповідальними за їх технічний стан і відповідність вимогам нормативно-правових актів щодо технічної експлуатації, безпеки мореплавства, охорони праці та охорони навколишнього середовища. Судна, які не пройшли технічний нагляд в установленому порядку, заборонені до експлуатації, а особи, які експлуатують їх, несуть відповідальність згідно із законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини