Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Черговий крок у дерегуляції будівельного бізнесу

1 червня 2017, 11:03
154
0
Реклама

Уряд схвалив рішення щодо спрощення умов ведення будівельного бізнесу, це рішення повинно забезпечити виконання Закону № 1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності.

«Так, Законом № 1817 ми скасували такі дозвільні документи, як декларацію про початок виконання підготовчих робіт для будівництва. Замість неї створено процедуру початку будівництва за повідомленням, яка не дає змоги чиновникам відмовити забудовнику та яка відтепер буде здійснюватися через електронний сервіс», - зазначив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко зауважив, що ще одне урядове рішення вносить зміни до низки нормативно-правових актів, замінюючи категорію складності будівництва на клас наслідків.

«Законом № 1817 ми скасували категорії складності будівництва. З 10 червня 2017 року таке поняття, як «категорія складності», буде вилучено із законодавства. Ліцензуванню підлягатиме будівництво об'єктів, що за класом наслідків належать до об'єктів із середніми та значними наслідками. Ми вводимо європейський підхід до дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві. Так ми формуємо чесні та прозорі умови для ведення містобудівної діяльності», - наголосив Геннадій Зубко.

Також він повідомив, що відтепер до прийняття об'єктів в експлуатацію залучають інспекторів, які є людьми з інвалідністю. Вони прийматимуть об'єкти, перевірятимуть виконання Закону «Про регулювання містобудівної діяльності», ДБН і всіх інших вимог.

Нагадаємо, що 10 червня 2017 року набувають чинності зміни, передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини