Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до радіообладнання

26 травня 2017, 15:10
195
0
Реклама

Зазначений документ встановлює вимоги до радіообладнання, яке надається на ринку та вводиться в експлуатацію в Україні незалежно від форми постачання, включно з його дистанційною реалізацією.

Однією із суттєвих вимог Технічного регламенту передбачено, що радіообладнання має бути розроблено таким чином, щоб забезпечити захист здоров'я, безпеку людей і домашніх тварин, захист власності, у тому числі з огляду на вимоги безпеки.

Технічний регламент радіообладнання, затверджений з урахуванням особливостей національного законодавства, повністю відповідає положенням Директиви 2014/53/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 16 квітня 2014 року про гармонізацію законодавства держав-членів щодо постачання на ринок радіообладнання та скасування Директиви 1999/5/ЄС, зокрема, щодо вимог до:

- радіообладнання,

- процедур оцінки відповідності,

- надання на ринку та введення в експлуатацію радіообладнання,

- зобов'язань суб'єктів господарювання,

- ринкового нагляду,

- вимог до призначених органів і процедур їх призначення.

Текст постанови Кабміну від 24.05.2017 № 355 «Про затвердження Технічного регламенту радіообладнання» оприлюднено сьогодні, 26 травня.

При цьому до 1 квітня 2019 року дозволено постачати та вводити в експлуатацію радіообладнання, що було введено в обіг до дня набрання чинності постановою та відповідає вимогам раніше затверджених технічних регламентів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини