Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лібералізація для бізнесу

29 травня 2017, 09:01
189
0
Реклама

Національний банк у контексті заходів із запобігання непродуктивному відтоку капіталу встановлює вимоги щодо розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників (UBO) нерезидентів-кредиторів. Вимоги діятимуть у всіх випадках, коли необхідна реєстрація кредитного договору або договору позики, укладеного резидентом-позичальником, що не є банком.

Також Нацбанком удосконалено порядок контролю за дотриманням максимальної процентної ставки за договором у разі сплати комісій, зборів у період до одержання кредиту та/або протягом першого річного періоду дії договору. Цей порядок передбачає, що у таких випадках контроль здійснюватиметься не на дату платіжної операції, а на кінець першого річного періоду. Зазначений підхід дасть змогу резидентам-позичальникам урізноманітнювати умови кредитних договорів.

Відповідні зміни затверджено постановою Правління НБУ № 41 від 25 травня 2017 року «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України». Зміни набудуть чинності з 12 червня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини