Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До уваги учасників держтендерів

10 травня 2017, 14:24
181
0
Реклама

Прес-служба Мінекономрозвитку звернула увагу учасників процедур закупівель на те, що документацію про відсутність заборгованості можна подати в довільній формі, причому замовник визначає спосіб її подання тільки для переможця процедури закупівлі. Довідка про відсутність заборгованості видається органами доходів і зборів у паперовому або електронному вигляді.

Задля покращення обслуговування платників, спрощення їх взаємодії з контролюючими органами та пришвидшення процесу видачі довідки було доопрацьовано сервіс «Електронний кабінет платника». Використовуючи електронний цифровий підпис (ЕЦП), користувач може надіслати заяву й отримати довідку в електронному вигляді, яка буде підписана ЕЦП посадових осіб відповідного контролюючого органу.

Державні замовники, а також будь-які зацікавлені органи можуть переглянути видані платникам довідки у відкритій частині Електронного кабінету платника, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача. Пошук довідки може здійснюватися за параметрами «Індивідуальний податковий номер», «Номер довідки» або «Дата довідки».

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив, що Мінекономрозвитку наполегливо рекомендує держзамовникам використовувати вказаний сервіс під час перевірки заборгованості в учасників тендерів і визначати це в тендерній документації. «Ми намагаємося максимально спростити участь бізнесу в закупівлях, а електронізація та зменшення кількості безпосередніх контактів із чиновниками - безперечний крок назустріч бізнесу», - сказав пан Нефьодов.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини