Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підтримає громадські організації

11 травня 2017, 13:15
223
0
Реклама

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка повідомила, що Кабмін схвалив План заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства.

«План передбачає розроблення ряду законопроектів, які унормовують реєстрацію і діяльність громадських організацій, модельного статуту громадської організації, удосконалення механізму формування і організації діяльності громадських рад при органах виконавчої влади. Головне, ми передбачили удосконалення механізму виділення коштів для державної підтримки громадських об'єднань, в тому числі об'єднань людей з інвалідністю та ветеранів», - про це заявив пан Зубко.

У межах Плану передбачають розширити перелік організацій, яким буде надано фінансову підтримку, запровадити «єдине вікно» щодо реєстрації релігійних організацій, забезпечити супровід законопроектів «Про місцевий референдум», «Про гарантії свободи мирних зібрань в Україні», «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання». Пан Зубко зазначив, що План також передбачає скасування податків для одержувачів благодійної допомоги. На цей час Мінфін розробляє відповідні зміни до Податкового кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини