Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено, як видаватимуть дозволи на ввезення книг з РФ

5 квітня 2017, 14:03
386
0
Реклама

Кабмін на сьогоднішньому засіданні визначив, як Держкомтелерадіо видаватиме дозволи на ввезення виданих в РФ(а також з будь-якої іншої країни, яка буде визнана державою-агресором) книг, брошур, газет і так далі. Для отримання дозволу імпортер буде зобов'язаний подавати, окрім іншого, договір з правовласником і рецензію від експерта українською мовою.

Наявність дозволу перевірятиметься на митниці. Без нього можна завозити друкарську продукцію тільки в кількості не більше 10 екземплярів в ручній поклажі фізичних осіб.

Також Держкомтелерадіо проводитиме перевірки і, у разі виявлення забороненої літератури, вилучати її. На підприємства, які продаватимуть або зберігатимуть таку продукцію, накладатиметься штраф. Порядок вилучення і накладення штрафів також затверджений сьогодні Кабміном.

Нагадаємо, що заборона на ввезення друкарської продукції з РФ встановлена з 1 січня Законом "Про внесення змін до деяких законів України відносно обмеження доступу на український ринок іноземної друкарської продукції антиукраїнського змісту". При цьому, по заявах учасників ринку, фактично імпорт з 1 січня був неможливий, оскільки митні органи вважали наявність дозволу обов'язковою, не дивлячись на те, що порядок його видачі не був врегульований.

Таким чином, найближчим часом книгопродавці знову отримають можливість імпортувати видання з РФ, але будуть обмежені в асортименті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини