Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Триває робота над запровадженням електронного сертифіката водних біоресурсів

30 березня 2017, 11:10
184
0
Реклама

Прес-служба Держрибагентства повідомила, що триває робота над запровадженням обов'язкового сертифіката походження вилучених водних біоресурсів (сертифікат походження риби). Очікується, що такий сертифікат унеможливить реалізацію браконьєрської риби, тим самим відкривши нові ніші для легальних виробників. Відповідне правове регулювання розробляють згідно з успішним європейським досвідом.

Сертифікат супроводжуватиме рибу з моменту вилову до місця її реалізації та міститиме інформацію щодо суб'єкта господарювання; назви водойми, де було здійснено вилов; дати вилову; кількості виловленої риби тощо. При цьому сертифікат матиме лише електронну форму, а кожній партії риби буде присвоєно власний унікальний номер. Представники державного органу та прості споживачі зможуть зайти на спеціальний електронний портал і отримати інформацію про походження риби.

Нещодавно було представлено першу редакцію законопроекту «Про забезпечення простежуваності походження водних біоресурсів», яким і передбачено відповідне правове регулювання. Планується, що впродовж наступного місяця робота над законопроектом відбуватиметься із залученням експертів в галузі рибного господарства та фахівців із правових питань. Після цього відбудеться ще одна зустріч для вироблення остаточних рекомендацій щодо змісту документа.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини