Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розвиток Карпатського регіону: увага на міжнародному рівні

21 березня 2017, 17:31
207
0
Реклама

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеслав Негода повідомив, що наступного тижня відбудеться робоча зустріч представників карпатських держав з метою обговорення стану соціально-економічного розвитку Карпатського регіону. Захід організовується за ініціативою Міністерства розвитку Польщі, яка ініціювала перед Європейською Комісією питання розробки нової макрорегіональної стратегії ЄС для Карпатського регіону та почала активну діяльність з цього питання.

Пан Негода зауважив серед іншого, що кінцевим результатом нашої спільної з міжнародними партнерами роботи повинні стати розвиток інфраструктури, збільшення інвестиційної привабливості та підвищення рівня життя на гірських територіях України й інших держав Карпатського регіону.

В Уряді також звернули увагу на те, що проблема ефективного розвитку гірських територій є надзвичайно актуальною для України і, насамперед, для Карпатського регіону: Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Це пояснюється тим, що вони характеризуються серед іншого низьким рівнем інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності, умовно чистою територією за рівнем забруднення довкілля. Це обумовлено ускладненими умовами господарювання в гірських місцевостях, недостатнім рівнем розвитку транспортної та інженерної інфраструктури, відсутністю дієвих інструментів державної підтримки розвитку господарства в гірських регіонах. Проблеми економічного розвитку викликають проблеми зайнятості місцевого населення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини