Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівники і головні інженери повинні щодня відвідувати шахти

17 березня 2017, 14:30
211
0
Автор:
Реклама

На вугледобувних підприємствах встановлено режим посиленого контролю за безпечним веденням гірничих робіт та дотриманням норм безпеки стосовно ведення гірничих робіт.

Для цього керівники підприємств повинні забезпечити контроль за дотриманням режиму вентиляції, належного технічного стану електрообладнання, електричних мереж, належного стану експлуатації стаціонарних установок і обладнання технологічних комплексів, технологічних паспортів ведення гірничих робіт, проектів протипожежного захисту підприємств, а також норм охорони праці гірників.

Керівники підприємств, їх заступники і головні інженери зобов'язані особисто щодоби відвідувати підземні ділянки та виробки відокремлених підрозділів і самостійних шахт.

У разі виявлення під час перевірки порушень, що загрожують життю і здоров'ю працівників, гірничі роботи мають бути зупинені. На ділянках, не забезпечених необхідною кількістю повітря, ведення гірничих робіт не допускається.

Режим посиленого контролю на вугледобувних підприємствах триватиме до 19 березня. За результатами проведених перевірок, режим посиленого контролю може бути продовжено рішенням комісії з питань охорони праці.

Відповідні вказівки викладені у наказі Міністерства енергетики та вугільної промисловості від 3 березня 2017 року № 172.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини