Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незалежним наглядовим радам на держпідприємствах бути

13 березня 2017, 09:07
213
0
Реклама

Кабмін 10 березня затвердив порядки створення та функціонування незалежних наглядових рад у державних компаніях, розроблені Мінекономрозвитку і торгівлі України.

Порядки дозволяють створити незалежні наглядові ради, що формують стратегію розвитку державних компаній, призначати менеджмент, оцінювати його роботу та обирати незалежного аудитора для проведення перевірки. На думку розробників документів, це призведе до того, що можливість політичного втручання в роботу держпідприємств майже нівелюється, а корупційні ризики - значно знизяться. В результаті управління державними підприємствами повинно стати набагато ефективнішим.

За словами першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, перші наглядові ради планується сформувати в Укрпошті, Укргідроенерго, Укренерго, аеропорту «Бориспіль» та на підприємстві «Укрзалізниця».

В Уряді нагадали, що формування незалежних наглядових рад у найбільших державних компаніях є обов'язковим відповідно до Закону України № 1405 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної та комунальної власності», який є одним з основних елементів реформи управління державною власністю. Причому на підприємствах, де вже була сформована незалежна наглядова рада з більшістю незалежних членів (як передбачається Законом № 1405), переобирати наглядову раду не вимагається.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини